Obec Záchlumí
ZáchlumíObec

Obecní úřad Záchlumí

Záchlumí 17, 34901 Stříbro

Mapa webu

Záchlumí Obec

Záchlumí je příjemná vesnička Plzeňského kraje 8 km od Stříbra.  Žije nás tu asi 450, máme svou mateřinku a školu pro 1. stupeň, koloniál, a na pivko chodíme do místní hospůdky. Obec má svou vodu, nechybí ani plynofikace s kanalizací. Občas trochu pozlobí mobilní signál, zato internet užíváme bez problémů.  
A když máme civilizace plné zuby, stačí pár kroků, a do své blahodárné náruče nás přijme okolní nádherná příroda. Pro ty aktivnější z nás je tu možnost cykloturistiky  po malebném  Konstantinolázeňsku, jehož jsme součástí. 

rozšířené vyhledávání

Zájem o provozování rozhlasového vysílání prostřednictvím pozemních vysílačů

3. Pojmenování (název) životní situace

Zájem o provozování rozhlasového vysílání prostřednictvím pozemních vysílačů

4. Základní informace k životní situaci

Fyzická / právnická osoba chce provozovat vlastní rozhlasovou stanici s původním programem prostřednictvím pozemních vysílačů.

5. Kdo je oprávněn v této věci jednat (podat žádost apod.)

  • Fyzická osoba, má-li plnou způsobilost k právním úkonům a splňuje podmínky stanovené pro podnikání v České republice zvláštním právním předpisem; je-li tato fyzická osoba zahraniční osobou, která nemá v České republice organizační složku nebo trvalý pobyt, je povinna ustanovit si zástupce v České republice, oprávněného jednat za ni ve věcech upravených zákonem.
  • Právnická osoba, která splňuje podmínky stanovené pro podnikání v České republice zvláštním právním předpisem; má-li právnická osoba právní formu akciové společnosti, je předpokladem k získání licence, že její akcie znějí na jméno.
  • Ostatní fyzické a právnické osoby podle zvláštních předpisů nebo mezinárodních smluv.

6. Jaké jsou podmínky a postup pro řešení životní situace

Licenční řízení zahajuje Rada pro rozhlasové a televizní vysílání z vlastního podnětu nebo z podnětu uchazeče o licenci vyhlášením licenčního řízení.
Před zahájením licenčního řízení si Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyžádá stanovisko Českého telekomunikačního úřadu, a jedná-li se o licenční řízení o udělení jedné nebo více licencí k vysílání jednoho nebo více programů šířených prostřednictvím vysílačů pouze digitálně, rovněž stanovisko Českého telekomunikačního úřadu k možnosti umístění v sítích elektronických komunikací; v případě podnětu uchazeče o licenci je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání povinna vyžádat si od Českého telekomunikačního úřadu potřebná stanoviska nejpozději do 15 dnů ode dne, kdy podnět obdrží.
Licenční řízení Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyhlásí nejpozději do 30 dnů ode dne, kdy od Českého telekomunikačního úřadu obdrží stanovisko, které zahájení licenčního řízení umožňuje; vyžádá-li si Rada pro rozhlasové a televizní vysílání od Českého telekomunikačního úřadu k témuž licenčnímu řízení více než jedno stanovisko, počíná lhůta 30 dnů pro vyhlášení licenčního řízení běžet ode dne, kdy obdrží poslední z vyžádaných stanovisek, pokud tato stanoviska zahájení licenčního řízení umožňují.
Na udělení licence není právní nárok.

7. Jakým způsobem můžete zahájit řešení životní situace

Poté, co Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyhlásí licenční řízení, podejte žádost o udělení licence.
Postupujte dle zveřejněných podmínek vyhlášení, dodržte předepsanou lhůtu a další požadavky vyhlášené v řízení.

8. Na které instituci životní situaci řešit

10. Jaké doklady je nutné mít s sebou

Požadované doklady jsou součástí formulářů žádostí pro fyzickou / právnickou osobu.

11. Jaké jsou potřebné formuláře a kde jsou k dispozici

Formuláře žádostí pro fyzickou / právnickou osobu jsou k dispozici na internetových stránkách Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

12. Jaké jsou poplatky a jak je lze uhradit

Poplatky vybírá provozně-ekonomický odbor Úřadu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (bankovní spojení je uvedeno na internetových stránkách Rady pro rozhlasové a televizní vysílání).
Za podání žádosti o udělení oprávnění k provozování rozhlasového vysílání se hradí poplatek - 25 000 Kč.

13. Jaké jsou lhůty pro vyřízení

Ve lhůtě 90 dnů ode dne zahájení licenčního řízení nařídí předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání konání veřejného slyšení.

14. Kteří jsou další účastníci (dotčení) řešení životní situace

O všech žádostech doručených Radě pro rozhlasové a televizní vysílání ve lhůtě se vede společné licenční řízení.

15. Jaké další činnosti jsou po žadateli požadovány

Budete vyzváni k účasti na veřejném slyšení.
Veřejné slyšení je určeno k projednání otázek týkajících se programové skladby navrhované jednotlivými účastníky licenčního řízení.
Na veřejném slyšení můžete být zastoupeni - buď statutárním orgánem určeným dle obchodního rejstříku k zastupování společnosti nebo jinou osobou na základě plné moci.

16. Elektronická služba, kterou lze využít

Případný dotaz můžete zaslat prostřednictvím elektronického formuláře.

28. Popis byl naposledy aktualizován

24.06.2015

29. Datum konce platnosti popisu

Bez časového omezení.

Obec

Veřejná sbírkaObec Záchlumí 01.09.2022 vyhlásila VEŘEJNOU SBÍRKU s názvem 
„Záchrana a obnova kostela Narození Panny Marie v Záchlumí“.

Více informací najdete ZDE.

Obytná zóna Záchlumí

AKTUÁLNÍ INFORMACE
v otázce celkové úpravy území obytné zóny včetně podmínek oplocení jsou upravena v ÚZEMNÍM ROZHODNUTÍ a jeho aktualizacích, které se na tuto lokalitu vztahují. Jejich úplná znění najdete pod odkazem Obytná zóna "Pod školou".

Další informace k výstavbě rodinných dvojdomů v obci Záchlumí, která je zcela v režii soukromého investora, najdete na webových stránkách firmy STOREAL a.s.

 

 

Univerzální překladač

Překlad (translations)

Certifikát

Záchlumí - obecní úřad - netkatalog.czMěstské, obecní úřady - netkatalog.cz