Obec Záchlumí
ZáchlumíObec

Obecní úřad Záchlumí

Záchlumí 17, 34901 Stříbro

Mapa webu

Záchlumí Obec

Záchlumí je příjemná vesnička Plzeňského kraje 8 km od Stříbra.  Žije nás tu asi 450, máme svou mateřinku a školu pro 1. stupeň, koloniál, a na pivko chodíme do místní hospůdky. Obec má svou vodu, nechybí ani plynofikace s kanalizací. Občas trochu pozlobí mobilní signál, zato internet užíváme bez problémů.  
A když máme civilizace plné zuby, stačí pár kroků, a do své blahodárné náruče nás přijme okolní nádherná příroda. Pro ty aktivnější z nás je tu možnost cykloturistiky  po malebném  Konstantinolázeňsku, jehož jsme součástí. 

rozšířené vyhledávání

Výpis z veřejného rejstříku

3. Pojmenování (název) životní situace

Výpis z veřejného rejstříku

4. Základní informace k životní situaci

Veřejnými rejstříky právnických a fyzických osob se rozumí spolkový rejstřík, nadační rejstřík, rejstřík ústavů, rejstřík společenství vlastníků jednotek, obchodní rejstřík a rejstřík obecně prospěšných společností. Do veřejného rejstříku se zapisují zákonem stanovené údaje o právnických a fyzických osobách. Součástí veřejného rejstříku je též sbírka listin.

Veřejný rejstřík je informačním systémem veřejné správy a je veden v elektronické podobě rejstříkovými soudy (§ 1 zákona č. 304/2013 Sb., o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob – dále jen „ZVR“). Veřejné rejstříky právnických a fyzických osob jsou přístupné každému; každý do nich může nahlížet a pořizovat si z nich výpisy, opisy nebo kopie.

5. Kdo je oprávněn v této věci jednat (podat žádost apod.)

Kdokoli.

6. Jaké jsou podmínky a postup pro řešení životní situace

Opis zápisu údajů a listin založených ve sbírce listin z veřejného rejstříku lze získat hned několika způsoby, přičemž nejčastěji bude využit způsob třetí. Předně je však nutné rozlišit mezi ověřenými a neověřenými opisy. Rozdíl je jednoduše v tom, že úředním ověřením opisu je potvrzena shoda opisu se zápisem ve veřejném rejstříku nebo shoda opisu s listinou uloženou ve sbírce listin. Blíže budou dále popsány pouze způsoby získání ověřených opisů.

1
Nejprve lze zmínit možnost získání úředně ověřeného elektronického opisu (jak částečného, tak úplného, přičemž částečným opisem je opis aktuálních údajů a úplným opis obsahující i historické údaje) dle § 3 odst. 1 ZVR. Tento opis může získat každý, jeho získání je bezplatné. Získat úředně ověřený elektronický opis umožňuje sama aplikace veřejného rejstříku, a to vytvořením PDF verze výpisu z veřejného rejstříku. Pokud si v internetové aplikaci veřejného rejstříku na adrese https://or.justice.cz/ necháte zobrazit výpis konkrétní společnosti, tak na konci webové stránky s výpisem je vpravo ikona s popisem "Stáhnout PDF verzi výpisu". Po kliknutí na ní se připraví příslušný PDF dokument - a ten se buď nabídne ke stažení anebo se Vám otevře přímo v PDF prohlížeči (podle nastavení Vašeho počítače). Takto získaný PDF dokument je opatřen elektronickou značkou soudu ve smyslu zákona č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu, která potvrzuje jeho autenticitu. Úřední ověření je spojeno pouze s elektronickou podobou daného dokumentu, vytištěný dokument již nemá povahu úředně ověřeného opisu.
2
Částečný i úplný úředně ověřený listinný opis zápisu nebo listiny uložené ve sbírce listin vydává soud, a to pouze na žádost (§ 4 odst. 1 ZVR). Tento opis může získat každý, jeho vydání je však zpoplatněno. Výši poplatku upravuje příloha zákona č. 549/1991 Sb., o soudních poplatcích, položka č. 30 sazebníku soudních poplatků (70 Kč za každou započatou stránku ověřeného výpisu) a položka č. 28 (150 Kč za vystavení úředního vysvědčení o skutečnostech známých ze soudních spisů, např., že určitá listina není obsahem spisu). Soud vydá primárně úředně ověřený listinný opis. Pokud by žadatel požadoval neověřený opis, vydá jej soud pouze na výslovnou žádost.
3
Jelikož je veřejný rejstřík informačním systémem veřejné správy (§ 1 odst. 3 ZVR), je z něj možné (v souladu se zákonem č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy) získávat výstupy. Ověřený výstup z veřejného rejstříku (§ 5 ZVR) vydávají kontaktní místa veřejné správy, zejména tzv. CzechPOINT a též notáři, držitelé poštovní licence, obecní úřady, apod. Ověřeným výstupem je listina, která vznikla úplným převodem výstupu z veřejného rejstříku z elektronické do listinné podoby. Ověření se provádí připojením ověřovací doložky na listinu. Ověřený výstup (částečný i úplný) z veřejného rejstříku je veřejnou listinou. Tento výstup (listinný výpis) může získat každý, jeho vydání je však zpoplatněno. Správní poplatek za vydání první strany výpisu činí 100 Kč, každá další strana je zpoplatněna částkou 50 Kč.

7. Jakým způsobem můžete zahájit řešení životní situace

Viz výše.

8. Na které instituci životní situaci řešit

Viz výše. Pro získání listinného ověřeného (částečného či úplného) opisu (ověřeného výstupu) zapsaných údajů z veřejného rejstříku či listin uložených ve sbírce listin je nejpraktičtější využít kontaktní místa veřejné správy, zejména tzv. CzechPOINT.

10. Jaké doklady je nutné mít s sebou

Žádné.

11. Jaké jsou potřebné formuláře a kde jsou k dispozici

Žádné.

12. Jaké jsou poplatky a jak je lze uhradit

Viz výše.

13. Jaké jsou lhůty pro vyřízení

Žádné.

14. Kteří jsou další účastníci (dotčení) řešení životní situace

Nejsou.

15. Jaké další činnosti jsou po žadateli požadovány

Žádné.

16. Elektronická služba, kterou lze využít

Viz výše.

28. Popis byl naposledy aktualizován

24.11.2015

29. Datum konce platnosti popisu

Bez časového omezení.

Obec

Veřejná sbírkaObec Záchlumí 01.09.2022 vyhlásila VEŘEJNOU SBÍRKU s názvem 
„Záchrana a obnova kostela Narození Panny Marie v Záchlumí“.

Více informací najdete ZDE.

Obytná zóna Záchlumí

AKTUÁLNÍ INFORMACE
v otázce celkové úpravy území obytné zóny včetně podmínek oplocení jsou upravena v ÚZEMNÍM ROZHODNUTÍ a jeho aktualizacích, které se na tuto lokalitu vztahují. Jejich úplná znění najdete pod odkazem Obytná zóna "Pod školou".

Další informace k výstavbě rodinných dvojdomů v obci Záchlumí, která je zcela v režii soukromého investora, najdete na webových stránkách firmy STOREAL a.s.

 

 

Univerzální překladač

Překlad (translations)

Certifikát

Záchlumí - obecní úřad - netkatalog.czMěstské, obecní úřady - netkatalog.cz